HAKKIMIZDA
Hakkımızda
Lezzet-i Şark Gusto Hikayesi
Şark; Anadolu’nun ve Mezopotamya’nın bereketli topraklarını simgeler. “Gusto” ise damakta iz bırakan o eşsiz zevki. İki kelimenin buluşması, Gaziantep Mutfağı’nın tarih ve lezzetle yoğrulmuş kimliğini anlatır.
Kahramanmaraş’ta dede mesleğimiz olan ve hala devam eden yöresel ürün satış işletmemiz ile başlayan hikayemiz, 2000’li yıllarda İstanbul’un Tarihi Eminönü semtinde Lezzet-i Şark ile yolculuğuna devam etti. Marka sahibimiz Yunus Taşçı önderliğinde Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin yöresel lezzetlerinden; beyran, közde künefe ve kebapları ile kısa sürede adını duyurdu.
İstanbul’da ilk közde künefe yapan marka olarak isim yapan Lezzet-i Şark, misafirlerine İstanbul’un merkezinde, tarihin ortasında benzersiz bir lezzet deneyimi sundu. 2016 yılına gelindiğinde ise bu lezzetlere, daha modern sunumlarıyla “Gusto” konseptinde, İstanbul’un gözde semtlerinden biri olan Başakşehir’de yeni bir soluk kazandırdı. Gaziantep Lahmacun, tava çeşitleri, beyran, yuvalama, kebap çeşitleri, katmer ile birlikte yeni nesil ürünleri olan Atom ve Mutluluk tatlıları ile yeniden öne çıkardı.
Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda misafirlerine eşsiz bir lezzet deneyimi sunmaya devam eden Lezzeti Şark Gusto, geçmişin zenginliğini bugünün damak zevkiyle buluşturan bir yolculuktur. Çünkü biz inanırız ki: Bir yemeğin tadı sadece malzemeden değil, taşıdığı hatıradan ve paylaşılan sofradan gelir. Bu misyonla çıktığımız yolda kültürümüzden ödün vermeden yeni nesil mutfak anlayışı ile yolculuğumuza devam edip, Güneydoğu Anadolu Mutfağı’nı her zaman daha ileriye taşıyacağız.